Puistje wordt stilaan etterbuil…

Vorige week reageerde niemand van de meerderheid toen Marcel Taelman tijdens de gemeenteraad zei dat er binnen de monstercoalitie geen eensgezindheid bestond over de plannen van de Grote Markt. Een week later is het puistje een etterbuil geworden. Nog even en hij spat genadeloos uiteen…

Toon Vaessens en Marc Franquet van het kartel CD&V-N-VA laten geen spaander heel van de plannen: “het zal meer sluipverkeer veroorzaken” en “voor de plannenmakers is blijkbaar alleen de Grote Markt belangrijk”. Ook Louis – ik woon niet in Lier – Weckx van Open VLD gaat niet akkoord met de plannen: “het hele centrum autovrij maken, is een stap te ver”.

Beide linkse formaties Lier&Ko en Lier Leeft zeggen verbaasd te zijn: “dit dossier dreigt de verstandhouding ernstig te verzieken”. Wablieft? Verstandhouding? En dat terwijl iedereen maar al te goed weet dat er van enige verstandhouding gewoonweg geen sprake is. Het enige cement dat de monstercoalitie samenhoudt, is hun afkeer voor het Vlaams Belang en zijn kiezers!

Maar wat veel erger is, is dat de kassa ondertussen wel rinkelt voor het studiebureau. Plannen maken die niet gedragen worden door het schepencollege, maar waarvoor wel duizenden euro’s moeten worden voor neergelegd. Schandalig!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...