Samen inburgeren (met het Vlaams Belang)


Wie dezer dagen een e-post ontvangt van onze gemeenteraadsleden Jan Mortelmans, Marcel Taelman of Ella Cornelis, krijgt daar ongewild reclame bij van het stadsbestuur. Via jan.mortelmans@lier.be, ella.cornelis@lier.be of  marcel.taelman@lier.be verspreidt de stad automatisch een advertentie van het project “Samen inburgeren”. Deze advertentie wordt pas zichtbaar wanneer het bericht reeds verzonden werd naar de ontvanger.

Voor alle duidelijkheid: “Samen inburgeren” wordt door het Vlaams Belang niet ondersteund. Het initiatief van de Vlaamse Gemeenschap, waarop het Lierse stadsbestuur dus vrijwillig heeft ingetekend, wil iemand die uit het buitenland in Lier komt wonen zes maanden lang laten “coachen” door een autochtone Lierenaar. Ten eerste blijft Vlaams Belang voorstander van een totale immigratiestop in plaats van steeds weer te dweilen met de kraan open. Ten tweede gaat dit verhaal nóg maar eens uit van de Lierenaar die zich mag voegen naar nieuwkomers in plaats van andersom. “Ga eens vreemd”, klinkt de oproep maar weinig aantrekkelijk.

Dat de meerderheid van N-VA en Open VLD deze (of andere) campagnes promoot via het e-postverkeer van oppositieleden, kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Jan Mortelmans stelt hierover eerstdaags een schriftelijke vraag op ter attentie van het schepencollege. De zaak zal ook ter sprake worden gebracht op de vergadering van de fractievoorzitters.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...