Schaamteloos vertoon van N-VA en Open VLD gaan ten koste van uitbaters Polderbar

Plots mogen Els en Stefan geen derde jaar op rij hun succesvolle Polderbar aan de Netedijk openen. Dit omdat de plaats in een kwetsbaar natuurgebied ligt.

Al 2 jaar was dit blijkbaar geen probleem voor de stad Lier. De Polderbar is ook opgenomen geweest in de toeristische uitgaven van de stad. De zaken draaiden goed zodat Els en Stefan er hun hoofdberoep van gemaakt hebben. Vandaag blijven ze met lege handen achter.

Dat hier fouten gemaakt zijn door het stadsbestuur is duidelijk en het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt had hier dan ook vragen bij. Niet enkel hoe dit is kunnen gebeuren en waarom het stadsbestuur dit 2 jaar toegelaten heeft, maar vooral wat het schepencollege nu zou doen voor het koppel. Want gezien het stadsbestuur hier heeft geblunderd zou het niet meer dan fatsoenlijk zijn ook voor een oplossing te zorgen.

Helaas….

Al meer dan een week vernemen we via de kranten en RTV hoe hard het stadsbestuur wel zijn best doet voor het koppel dat de Polderbar uitbaat. Even voor de gemeenteraad zagen we  burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) zelfs op RTV verklaren dat het stadsbestuur een alternatief had voorgesteld aan Els en Stefan.

Leugens zo blijkt want het koppel heeft, ondanks hun pogingen, nooit de burgemeester of schepenen te zien gekregen. Voor enige informatie dienden ze zelf terug te vallen op wat er in de pers verscheen.

De apotheose kwam er dan met de gemeenteraad afgelopen maandag. Een gemeenteraad waar Els en Stefan aanwezig waren met tal van sympathisanten om eindelijk eens antwoorden te krijgen.

Die hebben ze niet gekregen omdat N-VA en Open VLD het belangrijker vonden om hun verantwoordelijkheid in deze te verdoezelen in plaats van deze mensen te helpen.

Om de vragen van Vlaams Belang te kunnen ontwijken had het schepencollege er niet beter op gevonden dan de fractievoorzitter van N-VA Kristof Buelens zelf een vraag te laten stellen aan de meerderheid. Een N-VA raadslid dat aan zijn eigen N-VA meerderheid een vraag stelt.

En zo gebeurde: Ella Cornelis (VB) stelt als eerste haar vragen, waarop dadelijk Kristof Buelens (N-VA) zijn vragen mag stellen. Dan richten 2 schepenen (iets wat met een mondelinge vraag al niet mag) zich tot de heer Buelens en draven zij de mooi voorbereide replieken af. Hiermee was eigenlijk de kous al af voor de meerderheid.

Het protest van Ella Cornelis op het schandelijk spelletje van N-VA en Open VLD ten koste van dit koppel, het feit dat er geen antwoorden zijn gegeven op haar vragen en ook het gemor van de toeschouwers in de raadszaal hebben niets uitgehaald. Alweer verlieten burgers teleurgesteld en bedrogen door de burgemeester en het schepencollege de raadszaal.

Zoals Els en Stefan het nadien zelf beschreven hebben: een schertsvertoning.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...