Schepencollege wordt duiventil

Gesjacher met bevoegdheden nefast voor continuïteit beleid

Het Vlaams Belang neemt kennis van het nakende ontslag van CD&V-schepen Maria Vekemans. Na de schepenwissel tussen Sofie D’Hulst en Els Van Weert en het ontslag van CD&V-schepen Rita Van den Bulck zal nu ook Maria Vekemans plaats ruimen voor Gert Van Eester. Het ontslag gaat gepaard met een nooit geziene bevoegdheidsruil waarbij CD&V-schepen Breugelmans, die nota bene slechts enkele maanden schepen is, bevoegdheden van Vekemans overneemt, een enkele behoudt en andere afstaat aan Van Eester.

Als begin volgend jaar ook schepenen Frank Boogaerts en John Vermeulen plaats maken voor respectievelijk Anne-Mie Schuermans en Patrick Tersago is de duiventil compleet en zullen maar liefst 5 van de 8 schepenfuncties van persoon zijn veranderd.

Het Vlaams Belang is bijzonder verbolgen over dit sterk staaltje van onbehoorlijk bestuur. Niet alleen werden de bevoegdheden bij aanvang van deze legislatuur op een inconsequente en absurde manier verdeeld, daarenboven is het gesjacher met bevoegdheden nefast voor de continuïteit van het beleid. Het Vlaams Belang stond met zijn kritiek alleen maar krijgt nu – helaas overigens – gelijk. De monstercoalitie bakt er niks van en dit staaltje van onbehoorlijk bestuur is daarvan het zoveelste voorbeeld. Helaas worden de Lierenaars en Hooiktenaars weer de dupe van de strapatsen van de monstercoalitie.

Jan Mortelmans
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...