Schiet CD&V-N-VA plan heraanleg Grote Markt werkelijk af…?

Met veel poeha laat het kartel CD&V-N-VA via ‘Gazet van Antwerpen’ weten dat ze het plan ‘Robberecht’ verwerpen. Onze partij reageerde daarop met een persmededeling (zie bijlage).

De titel van ons persbericht is klaar en duidelijk: “CD&V-N-VA moet maar eens met plan B voor de dag komen”. Maar daarover vernemen we jammer genoeg helemaal niets. Het zou dus wel eens heel anders kunnen verlopen.

Het plan ‘Robberecht’ wordt inderdaad ter stemming voorgelegd op de gemeenteraad. Maar misschien wordt het helemaal niet naar de prullenmand verwezen zoals onze mededeling (hoopvol) suggereerde.

De kans is weliswaar erg groot dat CD&V-N-VA het plan niet goedkeurt. Maar niet goedkeuren, kan evengoed een onthouding betekenen. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dan dat het plan wordt … goedgekeurd (14 voor (Open VLD, Lier Leeft en Lier&Ko), 7 onthoudingen (CD&V-N-VA) en 10 tegen (Vlaams Belang en onafhankelijken)). Er mogen bij CD&V-N-VA zelfs nog enkele tegenstemmen zijn, dan nog is het plan ‘Robberecht’ een feit. Is het dat wat CD&V-N-VA wil? Blijven het dan toch de Tsjeeven van altijd? We weten het op 23 juni tijdens de gemeenteraad.

Maar van één zaak mag CD&V-N-VA dan zeker zijn. Het Vlaams Belang zal de Lierenaars en Hooiktenaars op de hoogte brengen en houden van welke fratsen van de monstercoalitie dan ook.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...