Sporten wordt duur in Lier en Hooikt


Het stadsbestuur maakte de hogere huurgelden voor sportclubs, in voege vanaf 1 januari 2014, alweer ongedaan. Volgens Gazet van Antwerpen wordt de prijsstijging uitgesteld tot 1 juli 2014.


De tariefverhoging maakt deel uit van een reeks financiële maatregelen die de belastinginkomsten van de stad – tegen alle verkiezingsbeloften in – moeten verhogen. Het voorstel kreeg een njet van de sportraad en tijdens de gemeenteraad vroeg Vlaams Belang-gemeenteraadslid Marcel Taelman de hoofdelijke stemming om alle gemeenteraadsleden kleur te doen bekennen. De raadsleden van N-VA en Open Vld stemden unaniem vóór de belastingverhoging.

De sportraad eerst om advies vragen en er dan lijnrecht tegenin te gaan, is op zich al straffe kost. Maar nu wordt de tariefverhoging na amper twee weken alweer uitgesteld. ‘Uit begrip voor de onvrede van de sportclubs’, klinkt het ineens bij schepen van Sport Ivo Andries (Open VLD). Diezelfde onvrede die het schepencollege eerst compleet naast zich neerlegde, bedoelt hij wellicht. Vreemde manier van werken, daar op het stadhuis.

Helaas is uitstel in dit geval geen afstel en zullen de sportverenigingen binnen enkele maanden alsnog geconfronteerd worden met een serieuze belastingverhoging.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...