Stad betrapt sluikstorters op heterdaad!

Ambtenaren van de stad hebben vorige maand 3 sluikstorters op heterdaad betrapt tijdens een actie die 1,5uur duurde. Het bericht hierover in GVA las net alsof men de grootste drugsvangst ooit gedaan had en meer van dergelijke acties werden aangekondigd.

Helaas kan men enkel droevig worden en is applaus hier zeker niet op zijn plaats. Het sluikstorten is natuurlijk een zeer groot probleem dat de Lierse belastingbetaler ongeveer 130.000 euro per jaar kost. Dat het sluikstorten drastisch zou toenemen met de invoering van het peperduur Diftar-systeem stond in de sterren geschreven en was voorspeld door het Vlaams Belang. Niet enkel de prijs, maar ook de nog steeds haperende en/of defecte OCT’s werken dit in de hand.

De vraag stelt zich na het lezen van dat artikel waarom het jaren moet duren vooraleer het stadsbestuur tot actie overgaat en waarom een dergelijke actie maar bij 2 OCT’s gebeurde gedurende slechts 1,5uur. Want indien men dit veel vroeger en grondiger gedaan had, zou er nu veel minder sluikstort zijn en had de stad, met het geld van de boetes op sluikstorten, die 54 euro extra die erbij gekomen is per gezin zelf kunnen dragen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...