Stadsbestuur krijgt afvalprobleem ondanks beloftes niet onder controle

Het Vlaams Belang voerde vanmiddag actie naar aanleiding van de tentoonstelling van vier ton sluikstort op de Grote Markt. Aan de nadarhekken werd een spandoek en enkele affiches bevestigd met een duidelijke boodschap aan het stadsbestuur: zelf voor gekozen, resultaat van wanbeleid, Diftar = peperduur, Diftar = meer sluikstort en eigen schuld dikken bult.

“Met deze actie wenst het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt in de eerste plaats duidelijk te maken dat de vuilnisbelt op de markt het resultaat is van een eigen gekozen beleid, waarbij men de goede raad het Vlaams Belang in de wind geslagen heeft”, verduidelijkte afdelingsvoorzitter Bart Verhoeven de actie.

“Op de tweede plaats willen we het lakse beleid rond het sluikstorten aanklagen. In hun verkiezingsprogramma sprak N-VA stoere taal en was het voor Diftar 'het jaar van de laatste kans'. Binnen het jaar zouden alle problemen definitief van de baan zijn en zou een einde komen aan het sluikstorten. Maar zelfs na 2 jaar is van die belofte niets in huis gekomen. Het stadsbestuur krijgt het afvalprobleem maar niet onder controle.”

Wat affiches aan vuilnisbakken en de tentoonstelling op de Grote Markt zal daar weinig aan veranderen. Het is bovendien véél te weinig en vooral veel te laat. Het Vlaams Belang herhaalt dan ook dat alleen een terugkeer naar de traditionele huisvuilophaling met zakken het afvalprobleem in Lier kan oplossen. Het stadsbestuur moet daarvoor onmiddellijk met Ivarem aan tafel om elke verdere samenwerking stop te zetten. De klucht rond Di(e)ftar heeft immers lang genoeg geduurd en heeft de Lierenaars en Hooiktenaars intussen pakken geld gekost.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...