Stadsbestuur verkoopt kroonluchter Louis Van Boeckel voor een appel en een ei!

Het Vlaams Belang kwam tot de vaststelling dat de grote kroonluchter van de gekende Lierse kunstsmid Louis Van Boeckel verdwenen was uit de Fortuin. Gemeenteraadslid Marcel Taelman stelde daarover een schriftelijke vraag aan het stadbestuur (zie bijlage 1).

 

Terwijl zowat iedereen in Lier wist dat het hier gaat om een belangrijk kunstwerk van Van Boeckel, werd de luchter door het stadsbestuur als waardeloze inboedel via intranet verkocht aan een stadsmedewerker voor de beschamende som van 250 euro.

 

Het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt hekelt het feit dat het stadsbestuur haar erfgoed verkwanselt. Niet enkel de beschermde panden van de stad vliegen aan braderijprijzen de deur uit, nu ook de Lierse kunstwerken. De uitverkoop van het Lierse patrimonium, die enkel op korte termijn een beperkt financieel soelaas biedt, getuigt van een ondoordacht en onbehoorlijk bestuur. Bovendien wordt daarmee ook overduidelijk aangetoond dat het Lierse stadsbestuur niet het minste respect heeft voor onze Lierse kunstenaars.

 

Gemeenteraadslid Marcel Taelman komt hierover nog uitgebreid op terug tijdens de gemeenteraad van maandag aanstaande (zie bijlage 2). Voor aanvang van de vergadering wordt aan de pers nog een nota ter beschikking gesteld met extra info omtrent dit dossier.

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...