Stemadvies volksraadpleging: neen!

Op enkele dagen van de stedelijke volksraadpleging vraagt het Vlaams Belang dat de Lierenaars en Hooiktenaars zondag massaal naar de stembus zouden gaan en neen antwoorden op de vraag: “Gaat u akkoord met het voorgelegde plan voor de heraanleg van de Grote Markt?

Het Vlaams Belang stelt vast dat Open VLD, Lier Leeft en Lier&Ko de Lierenaars en Hooiktenaars proberen angst aan te jagen. Zij willen doen geloven dat neen stemmen, kiezen is tegen een heraanleg van de Grote Markt. Zij willen doen geloven dat neen stemmen een nieuwe heraanleg op de lange baan zou schuiven. Daarbij worden de meest absurde argumenten gebruikt: over de kostprijs bijvoorbeeld of over de onmogelijkheid van het rijden achter het stadhuis, enz…

Niets is echter minder waar. Indien tegen dit plan wordt gestemd, heeft men niet tegen een heraanleg gestemd, maar wel voor een andere, een goede. Neen stemmen betekent kiezen voor een nieuw aangepast plan waarbij rekening wordt gehouden met de verzuchtingen van de middenstand, waarbij wordt gekozen voor verkeersveiligheid en –leefbaarheid, waarbij cultuur en groots opgezette evenementen hand in hand gaan. Neen stemmen betekent een keuze voor voldoende parkeeralternatieven zodat de binnenstad automatisch ontlast wordt. Neen stemmen is deze keer een moedige en positieve daad!

Jan Mortelmans
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...