Steunt Marleen platvloerse Walter?

Met haar klacht tegen het Vlaams Belang wil Marleen Vanderpoorten naar eigen zeggen vooral een signaal geven dat politiek menselijk moet blijven en dat men individuele vrijheden niet mag misbruiken om te komen tot populisme, beledigingen en… platvloersheid.

Vanderpoorten begreep duidelijke de satire niet van de Vlaams Belangpamfletten die op geen enkel ogenblik kwetsend of beledigend waren, laat staan dat ze in aanmerking zouden komen voor laster en eerroof.

Als Vanderpoorten het echte populisme, beledigingen en platvloersheid wil aanpakken, dan heeft ze ongetwijfeld haar partijgenoot Walter Grootaers op het matje geroepen. Die vond er namelijk niet beter op dan met Sinterklaas een ‘eigenzinnige’ versie van het sinterklaasliedje ‘Zie ginds komt de stoomboot’ te maken: “Zie ginds komt de Blokstoot Marie-Rose weer aan, Ze stuurde haar mailtjes naar Knack allemaal, Hoe huppelt Vanhecke nu wild op en neer, Hij brengt reeds een Hitlergroet met zijn jongeheer.” Over platvloersheid gesproken. Maar het bleef oorverdovend stil langs Marleens kant…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...