Subsidies voor Palm Parkies?

Enkele maanden geleden besloot de gemeenteraad meerderheid tegen oppositie steun te verlenen aan de zogenaamde verlieslatende Vestconcerten. Er werd 7.500 euro voorzien in geval de concerten verlieslatend zouden blijken.

Het Vlaams Belang protesteerde tegen deze gang van zaken omwille van het louter commerciële karakter van deze ‘Palm Parkies’-concerten. De Vestconcerten zijn nu achter de rug. De organisatoren spreken van een overweldigend succes met een massale opkomst. Er werd volgens hen duchtig gedronken, gegeten, gelachen, gezongen en gedanst. De kassa rinkelde als nooit tevoren. De vraag is nu natuurlijk alleen of het stadsbestuur dit ook zo ziet.

Daarom vroeg Jan Mortelmans aan het schepencollege of de in de begroting ingeschreven subsidie nu al dan niet wordt toegekend. Het Vlaams Belang is alleszins heel duidelijk: ze had nooit mogen worden ingeschreven, ze mag nu en in de toekomst niet worden toegekend. De Vestconcerten zijn een geweldig commercieel initiatief, maar met het geld van de Lierenaars en Hooiktenaars moeten andere dingen worden gedaan. De Vestconcerten zelf zullen er niet onder lijden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...