Timmermans-Opsomerhuis

In de gemeenteraad van 23 maart j. vroeg Olivier Peeters,  fractieleider van Vlaams Belang, aan het stadsbestuur om een klaar en duidelijk standpunt over de toekomst van het Timmermans-Opsomerhuis.

In zijn antwoord bleef schepen Rik Verwaest (N-VA) bijzonder vaag en afwachtend. Op de concrete  en toch belangrijke vraag waar de meeropbrengst bij een eventuele verkoop naartoe zou gaan, beweerde de schepen dat ze alleszins niet zou dienen om de begroting op orde te krijgen. Maar waar die opbrengst dan wel voor gebruikt zou worden, kon hij onmogelijk zeggen…

Vlaams Belang Lier vraagt dan ook dat bij een eventuele verkoop de opbrengst volledig naar het nieuwe stedelijke museum zou gaan. De centen zijn daar meer dan broodnodig. Ze kunnen ertoe bijdragen om in Lier een aantrekkelijk museum te realiseren, dat voldoet aan alle hedendaagse eisen.

Van 2 musea in slechte staat naar 1 musea in slechte staat gaan, is voor het Vlaams Belang Lier echt geen optie. Er is meer nodig dan wat oplapwerk aan het stedelijk museum. Als het stadsbestuur  kiest voor slechts 1 museum, laat het dan één zijn dat in orde is en waar met respect voor de kunstwerken gezorgd kan worden.

Vlaams Belang Lier zal dit dossier op de voet blijven volgen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...