Van Hool grijpt naast bestelling MIVB


De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB kiest voor 172 Duitse bussen van Daimler, waaronder 79 Mercedes-Citaro bussen. Ook de Vlaamse busbouwers Van Hool uit Koningshooikt en VDL (het vroegere Jonckheere) waren kandidaat voor de bouw en levering van de bussen.

Het is niet de eerste maal dat Vlaamse busbouwers naast een bestelling van de MIVB grijpen. Onbegrijpelijk. Het Brussels Gewest heeft het zelf steeds over het belang van de ‘intergewestelijke solidariteit’ wanneer het gaat over de transfers van Vlaanderen naar Brussel. Het wordt dan ook hoog tijd dat het gewest die solidariteit zelf ook eens in de praktijk toepast, zoals bijvoorbeeld bij het bestellen van nieuwe bussen voor de MIVB.

Dat de bestelling niet naar Van Hool of VDL gaat, is ook slecht nieuws voor de tewerkstelling. De bestelling van 172 bussen had bij Van Hool de tijdelijke werkloosheid kunnen laten verdwijnen, en zelfs nieuwe tewerkstelling kunnen creëren.

Vlaams Belang hoopt dan ook dat de Brusselse Hoofdstedelijke Regering haar beslissing alsnog zal herzien. Brussels Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens zal hierover in het hoofdstedelijk parlement verantwoordelijk minister Brigitte Grouwels interpelleren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...