Veilig ouder worden in Lier en koningshooikt

Morgenvoormiddag vanaf 10 uur verdeelt het Vlaams Belang meer dan 1.000 gratis veiligheidsalarmpjes tijdens de zaterdagse markt. De uitdeelactie kadert in de campagne ‘Veilig ouder worden’ waarmee het Vlaams Belang aandringt op een beter en efficiënter veiligheidsbeleid.

“Onveiligheid? Het is maar een gevoel.” Die boodschap wordt nog al te vaak de wereld ingestuurd. In plaats van het veiligheidsprobleem kordaat aan te pakken, wordt alles geminimaliseerd of ontkend. Een dergelijk beleid is zonder meer de wereld op z’n kop en zal het veiligheidsprobleem uiteraard niet oplossen. Onveiligheid of criminaliteit is géén gevoel: het is een dagelijkse realiteit dat een gepast antwoord verdient vanuit politieke hoek.

Volgens een zeer recente bevraging van de Lokale Politie zouden de Lierenaars zich veilig voelen in hun stad. Amper 50 (!) mensen werden echter ondervraagd. De bevraging is met andere woorden zeker niet representatief te noemen…

Voor het Vlaams Belang blijft de conclusie hoe dan ook duidelijk: het stadsbestuur moet (verder) werk maken van een weldoordacht en goed onderbouwd veiligheidsbeleid. De plaatsing van beveiligingscamera’s in de binnenstad is een stap in de goede richting, maar moet dringend worden uitgebreid met onder meer de Begijnhofstraat en de Volmolenstraat. Daarnaast moet de strijd tegen inbraken, diefstallen, drugs en vandalisme kordaat worden opgevolgd en waar nodig bijgestuurd.

In aansluiting van de uitdeelactie ‘Veilig ouder worden’ organiseert het Vlaams Belang later deze week eveneens een preventienamiddag ‘Veilig ouder worden’ onder leiding van gewezen politiecommissaris Bart De Bie (woensdagnamiddag vanaf 14 uur in CC De Colibrant). De deelnemers ontvangen preventietips die het criminelen moeilijker maakt om hun slag te slaan en krijgen een gratis informatiebrochure mee.


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...