Veilig ouder worden

Met een campagne ‘Veilig ouder worden’ wil het Vlaams Belang aandringen op een beter en effinciënter veiligheidsbeleid. Terwijl dit land geteisterd wordt met overvolle gevangenissen en een manklopend justitiebeleid, komen criminelen er vandaag dikwijls veel te makkelijk vanaf.

‘Onveiligheidsgevoel
“Onveiligheid? Het is maar een gevoel.” Die boodschap wordt nog al te vaak de wereld ingestuurd. In plaats van het veiligheidsprobleem kordaat aan te pakken, wordt alles geminimaliseerd of ontkend. Een dergelijk beleid is zonder meer de wereld op z’n kop en zal het veiligheidsprobleem uiteraard niet oplossen. Onveiligheid of criminaliteit is géén gevoel: het is een dagelijkse realiteit dat een gepast antwoord verdient vanuit politieke hoek.

Slachtoffers centraal
Bovendien wordt onder het mom van ‘het onveiligheidsgevoel’ de schuld in het verkeerde kamp gelegd, met name dat van de slachtoffers. Slachtoffers van criminaliteit verdienen echter alle mogelijke aandacht en ondersteuning. Het is aan de politici van de traditionele partijen om de ogen te openen: veiligheid is een absoluut basisrecht dat bovenaan de politieke agenda behoort.

Criminelen: harde aanpak!
Criminaliteit mag niet ondergedompeld worden in een taboesfeer. Feiten als woninginbraken, autoinbraken, handtasdiefstallen, gewelddadige overvallen, … worden vaak verwegen in de media, en dat terwijl de – vaak oudere – slachtoffers aan hun lot worden overgelaten. Ten gevolge van een acuut tekort aan gesloten opvangplaatsen gaan de daders zelf meermaals vrijuit. Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een harde aanpak van zowel de criminaliteit als de criminelen, zonder welk probleem dan ook te (willen) verdoezelen.

Preventie als ‘extra wapen’
U kunt het de criminelen moeilijker maken om hun slag te slaan. Voor meer informatie en tips bent u alvast vriendelijk uitgenodigd op een preventienamiddag, die plaatsvindt op woensdag 10 februari 2010 in leescafé de Colibrant (Deensestraat 6). Het Vlaams Belang hoopt u dan te mogen verwelkomen!

Olivier Peeters
1

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...