Verkoop van de Fortuin, een zware financiële kater

De gemeenteraad van september boog zich over de verkoop van ‘De Fortuin’ op het Felix Timmermansplein.

Dit historische pand, dat behoorde tot het Lierse patrimonium, zou de Lierse stadskas 1,7 miljoen euro opbrengen. Althans,  zo werd het de Lierenaars en de Hooiktenaars wijsgemaakt. En voor dit totaal willekeurige en onrealistisch  bedrag stond het pand dan ook ingeschreven in het Lierse budget.  Het moest de bloedrode cijfers van de Lierse begroting wat compenseren.

Maar het gebouw raakte maar niet verkocht. Na een nieuw schattingsverslag zakte de minimum verkoopprijs naar 850.000 euro.  En omdat ook voor die prijs geen koper werd gevonden,  liet het stadsbestuur de vraagprijs nog maar eens zakken naar 650.000 euro. Dit was 200.000 euro onder de schattingsprijs en méér dan 1 miljoen euro minder dan het bedrag dat de Lierenaars en Hooiktenaars destijds werd voorgehouden.

Het gebouw werd nu uiteindelijk verkocht voor slechts 450.206,41 euro.  Maar op de vraag van Vlaams Belang in de gemeenteraad waar de coalitie het verschil van die 1,25 miljoen euro zal gaan halen, bleef schepen Anja De Wit (N-VA) het antwoord schuldig.  Misschien kloppen ze wel aan bij U?…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...