Vlaams Belang als enige partij consequent in het verdedigen van onze westerse waarden.

In de OCMW-raad van januari werd aan de raadsleden het convenant tussen de vzw Mondiale Werken Lier (ook Woonhulp genoemd) en het OCMW ter goedkeuring voorgelegd.

De voornaamste taak van de vzw Mondiale Werken Lier bestaat erin om voor de erkende vluchtelingen een betaalbare woning te vinden.

Om haar werking mogelijk te maken huurt de vzw kantoorruimte in één van de OCMW gebouwen, bovendien wordt haar in 2017 door datzelfde OCMW ook een subsidie van 12.679 euro verleend.

Deze bepalingen werden in een convenant tussen OCMW en de vzw vastgelegd en de overeenkomst werd in de OCMW-raad van januari door de meerderheid goedgekeurd.

‘Terloops’ wordt in de overeenkomst echter ook één van de doelstellingen van Mondiale Werken omschreven als “het beschermen van o.a. de sociaal-culturele rechten van asielzoekers, vluchtelingen en mensen zonder papieren”.  

Voor het Vlaams Belang is dit totaal onaanvaardbaar. Want een groot aantal sociale en culturele gewoonten, waarden en normen van deze doelgroep is helemaal in tegenstrijd met onze westerse waarden, normen en vrijheden, en staat er zelfs vijandig tegenover.

Het spreekt dus vanzelf dat de vertegenwoordiger van het Vlaams Belang (als enige oppositiepartij) dit convenant niet heeft goedgekeurd.

 

Ter info,  Mondiale Werken is partner van Amnesty International, Vredeseilanden, Oxfam, enz.

 OCMW-raadslid Vlaams Belang Walter Marien

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...