VLAAMS BELANG LANCEERT 11 JULICAMPAGNE

Vandaag lanceert Vlaams Belang zijn nationale 11 juli-campagne, waarin de Vlaamse miljardentransfers naar Wallonië aan de kaak worden gesteld. Mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang zullen actie voeren op diverse plaatsen in Vlaanderen. De partij lanceert ook een grote onlinecampagne om haar eisen kracht bij te zetten.

Het thema van de Vlaamse geldstroom naar Wallonië is actueler dan ooit. Terwijl de modale Vlaming met belastingen om de oren wordt geslagen en koopkracht verliest, blijft de geldkraan naar het Franstalige landsgedeelte onverminderd openstaan.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Dezer dagen heeft iedereen de mond vol over de Griekse schuldencrisis die elke Vlaming al meer dan 600 euro heeft gekost. Sommigen lijken te vergeten dat diezelfde Vlaming – elk jaar opnieuw – een veelvoud van dat bedrag aan Wallonië betaalt.”

In een originele folder worden aan de hand van drie sprekende voorbeelden de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië in beeld gebracht. Nieuw is dat de partij ook een online-gedeelte koppelt aan deze campagne. Via de sociale media zal het Vlaams Belang een drietal filmpjes verspreiden, waarin de omvang van de geldstroom wordt duidelijk gemaakt.

Jaarlijks ziet elke Vlaming bijna 2.700 euro van zijn zuurverdiende centen naar Wallonië vloeien, goed voor 1.250 pinten, 21 volle winkelkarretjes of 38 tankbeurten (van 70 euro). “Het leven van de gemiddelde Vlaming zou een pak goedkoper zijn indien de transfers worden aangepakt”, aldus Van Grieken.

Hoe men het ook draait of keert: Vlaanderen kan zich deze gigantische welvaartsoverdracht niet langer veroorloven. “Als we onze welvaart en toekomst willen veiligstellen, moeten we voluit voor onafhankelijkheid kiezen. Alleen op die manier houden we Vlaams geld in Vlaamse handen”, besluit Van Grieken.

Vlaams Belang Lier Koningshooikt
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...