Vlaams Belang voert actie aan Dreamland Lier tegen Pietenpact

Onder de slogans ‘Zwarte Piet blijft Zwarte Piet’ en ‘Handen af van onze tradities’ hebben mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang zaterdag 19 november actie gevoerd aan het Lierse filiaal van Dreamland.

Zonder ook maar enige vorm van debat hierover in Vlaanderen, moet Zwarte Piet een stille dood sterven. Een hele reeks organisaties, waaronder ook Dreamland, ondertekenden hiervoor het beruchte ‘Pietenpact’.

Zwarte Piet had nooit en heeft nog altijd niets te maken met racisme. Het Pietenpact duidelijk wel. De bedoeling van de ‘initiatiefnemers’ is onze waarden en normen aan te vallen en al onze tradities te laten verdwijnen. Het kruis op de mijter van Sinterklaas moest enige tijd geleden al wijken en na de kleur van onze zwarte pieten komen straks ook Kerstmis, de kerstbomen en de eieren met Pasen ter discussie. De boodschap van Vlaams Belang is dan ook duidelijk: Sinterklaas en Zwarte Piet behoren tot onze culturele tradities en laten we niet afpakken door vermeend racisme. Zwarte Piet was, is en blijft van ons!

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt met de actie dan ook aan Dreamland om zich terug te trekken uit het ‘Pietenpact’ en niet langer mee te doen aan de ondermijning van onze Vlaamse eigenheid en tradities.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...