Vredebergstraat blijft pijnpunt

Een jaar geleden – 18 februari 2013 – voerde het stadsbestuur een nieuwe verkeerscirculatie in voor het verkeer op en rond de Grote Markt. De Vredebergstraat werd daarbij omgevormd tot een eenrichtingsstraat.

In de praktijk zorgt dit nog altijd voor absurde situaties. Autobestuurders die vanuit de de Koning Albertstraat naar de Vismarkt, de Oever of de Werf willen, worden helemaal omgeleid om uiteindelijk langs het Zimmerplein zowat het volledige stadscentrum te doorkruisen. Vooral de buurtbewoners zijn hiervan het grootste slachtoffer, maar ook de toeristen weten het dikwijls niet meer. Wanneer de GPS hen langs de ‘verkeerde’ kant stuurt, geraken ze niet meer verder en moeten ze de weg vragen om bijvoorbeeld tot aan de Sint-Gummaruskerk te geraken.

Het Vlaams Belang stelt tijdens de gemeenteraad van 24 februari voor om de Vredebergstraat terug open te stellen voor tweerichtingsverkeer. Zo’n aanpassing kan de spreiding van het verkeer verbeteren, maar moet er vooral voor zorgen dat heel wat auto’s niet langer nodeloos blijven rondrijden in de Lierse binnenstad.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...