Vuil Lier!

Bij het begin van deze legislatuur lanceerde de monstercoalitie een groots plan: ‘Proper Lier’. Vanaf dan zouden zowel de straten als het openbaar domein er net uitzien.

Als we het resultaat bekijken, ging het echter opnieuw om loze beloftes: zwerfvuil, sluikstort, hondenpoep, sigarettenpeuken, drankblikjes, … Je kan er tegenwoordig amper naast kijken. Verschillende straten, pleinen of plantsoenen van Lier en Koningshooikt liggen er vuil en slordig bij.

Het Vlaams Belang vroeg het schepencollege al meermaals om maatregelen: een meer efficiëntere werking en verantwoorde controle van de onderhoudsploegen, het plaatsen van extra vuilbakjes, het voorzien van bijkomende middelen of het installeren van hondenpoepbuizen, om er maar enkele te noemen. Inwoners verwachten immers terecht dat het stadsbestuur optreedt tegen allerlei vormen van vervuiling!

Na een zoveelste vraag van Frans Verzwyvel werd tijdens de gemeenteraad van februari duidelijk dat er volgens de monstercoalitie opnieuw ‘geen vuiltje aan de lucht is’. Laat de smurrie zich maar opstapelen, in wat ooit gekend stond als ‘Schoon Lier’!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...