Amper 14 dagen na ‘definitieve herstelling’ van Kapucijnenvest komen eerste stenen alweer los

14 DAGEN NA 'DEFINITIEVE HERSTELLING' KAPUCIJNENVEST,

EERSTE STENEN ALWEER LOS

27/02/2020

Eind december vorig jaar kondigde het stadsbestuur via de facebookpagina van de stad de ‘definitieve’ herstelling aan van het gedeeltelijk verzakte wegdek in de Kapucijnenvest tussen de uitrit van de parkeergarage en de Begijnhofstraat.

Dat ‘definitief’ blijkt nu wel héél kort te zijn. Amper 14 dagen na het opnieuw openstellen van de Kapucijnenvest stellen we vast dat de eerste stenen in het heraangelegd gedeelte alweer los komen.


Een nooit eerder geziene investering in wegen, fiets- en voetpaden kondigde het Lierse stadsbestuur met trots veelvuldig aan, naar aanloop en met de bekendmaking van de meerjarenbegroting.  Het liep al dadelijk mis bij de geplande heraanleg van de parking Rode Kruislaan, waar de werken stilgelegd moesten worden door onzorgvuldig bestuur. Hierin besliste het Lierse schepencollege nu om de oude asfaltlaag met het teerhoudend bindmiddel dat kankerverwekkende polycyclische aromatische koolwaterstoffen bevat, te overlagen door een toplaag van 3 cm i.p.v. dit teerhoudend asfalt zo snel mogelijk uit de keten te halen. Hiermee schuift het Lierse stadsbestuur de saneringskosten door naar onze kinderen en kleinkinderen.


De kaasschaaf, meer voor minder geld is het credo van de meerjarenbegroting en het Lierse schepencollege. Kwantiteit boven kwaliteit. Nochtans had schepen van mobiliteit Wollants (N-VA) uit zijn ervaringen van afgelopen legislatuur moeten weten dat dit niet werkt. Goedkoop is duurkoop zegt het spreekwoord, en is met de mislukte heraanleg van de parking Rode Kruislaan en de Kapucijnenvest nogmaals bewezen.


Ondanks de vele tussenkomsten en schriftelijke vragen vanuit de Vlaams Belang fractie over de erbarmelijke wijze waarop straten, voet- en fietspaden in Lier worden aangelegd, blijft het knoeiwerk, op kosten van de Lierse belastingbetaler, gewoon verder duren. Vlaams Belang zal komende gemeenteraad de bevoegde schepen nog maar eens ter verantwoording roepen, want met de (definitieve?) herstelling van de Grote Markt in zicht houden we ons hart al vast.