Burgemeester Boogaerts gebaart van krommenaas

Burgemeester Boogaerts gebaart van krommenaas i.v.m. verdwijnen rode brievenbussen Bpost

 

30/01/2019

Naar aanleiding van een artikel in HLN over het verdwijnen van maar liefst 14 van de 30 rode brievenbussen op Liers grondgebied, stelde Vlaams Belang fractieleider Bart Verhoeven tijdens de gemeenteraad van maandag 28 januari 2019 hierover een mondelinge vraag aan burgemeester Boogaerts.

In datzelfde artikel verklaarde de Lierse burgemeester immers dat hij hiervan niet officieel op de hoogte is gebracht. Eigenaardig, want een beetje verder in het artikel verklaarde de woordvoerder van Bpost dat er begin november naar alle gemeenten een brief is gestuurd om hen op de hoogte te brengen en hen uit te nodigen om eventuele suggesties door te geven.

 

Als antwoord op de mondelinge vraag van ons raadslid wist burgemeester Boogaerts te vertellen dat hij pas op 21 januari 2019 iets vernomen heeft over het verdwijnen van heel wat rode brievenbussen in Lier.

 

Nochtans gaf de topman van Bpost reeds in juni 2018 in de Kamercommissie Infrastructuur te kennen dat er heel wat rode brievenbussen zouden sneuvelen.  Bovendien deelde de woordvoerder van Bpost zowel op 21 november 2018,  alsook op 4 december 2018 in zowat alle media mee dat er hierover begin november naar alle gemeentebesturen een brief gestuurd was om hen op de hoogte te brengen en hen uit te nodigen om suggesties te doen. Ondanks dat alles gebaarde burgemeester Boogaerts tijdens de gemeenteraad van krommenaas.

 

Vlaams Belang fractieleider Bart Verhoeven wees de burgemeester er fijntjes op dat, zelfs als die brief niet aangekomen zou zijn in Lier, het schepencollege meer dan signalen en tijd genoeg heeft gekregen van Bpost om hier initiatief te nemen. Burgemeester Boogaerts koos er echter voor dit niet te doen en is dan ook in gebreke gebleven.

 

Voor Vlaams Belang Lier – Koningshooikt behoort de actualiteit volgen en proactief handelen in het belang van alle Lierenaars en Hooiktenaars mee tot de kerntaken van een Liers burgemeester.

 

Burgemeester Boogaerts denkt daar dus anders over. Waarvan akte.