Dankzij Vlaams Belang nu ook vrije meningsuiting in Lier

Het jarenlange verzet van Vlaams Belang tegen het ongrondwettelijk artikel 251 van het Lierse politiereglement heeft eindelijk zijn doel bereikt. Vanaf heden is er in Lier geen toelating van de burgemeester meer nodig om te flyeren. De gemeenteraad van maandag 29 mei 2017 paste het bewuste artikel aan.

Afwijkend van het voorstel dat door Vlaams Belang werd ingediend, bleef echter de meldingsplicht behouden voor bepaalde plaatsen in de stad. Dit betekent dat ten laatste 48 uur van te voren de burgemeester op de hoogte dient gebracht te worden van het uitdelen van folders. Hoewel ook hier de vraag blijft of dit niet nog steeds in strijd is met de Grondwet stemde onze fractie de aanpassing mee goed.

Het doel van onze oorspronkelijke vraag is immers bereikt. Iedereen kan vanaf nu vrij zijn mening verkondigen, zonder dat de burgemeester nog langer censuur kan toepassen als de inhoud hem , om welke reden dan ook, niet aanstaat.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt betreurt de manier waarop burgemeester Boogaerts zich hardnekkig en verbeten, tot op het allerlaatste moment, heeft verzet tégen het recht op vrije meningsuiting en het verbod op censuur. Het zijn net deze twee punten die de basis vormen van onze democratie. Een burgemeester zou dan ook moeten opkomen om deze rechten te waarborgen in plaats van ze, met Liers belastinggeld, te bekampen.

In juni zullen onze militanten en mandatarissen alvast gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting met een flyeractie voor een nationale Vlaams Belang campagne onder de veelzeggende slagzin ‘Veel geblaat, weinig wol’. Dit keer zonder GAS boetes, tot spijt van wie het benijdt.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...