De Spartacus rit van Lier

Het lijkt er sterk op dat het Lierse stadsbestuur zichzelf de taak heeft gesteld om het rijden in Lier tot een ‘grand prix’ of een soort terreinwedstrijd uit te bouwen.  Inschrijven is niet nodig, er staat geen limiet op het aantal deelnemers en het deelnemen alleen al vergt veel moed, geduld en geluk.

Maandag 15 juni waren de uitdagingen niet mals en het stadsbestuur heeft als organisator van dit evenement zichzelf weer overtroffen.  Niet enkel door zoveel mogelijk hindernissen op het parcours te voorzien, maar ook door levensgevaarlijke en zelfs niet wettelijke situaties te creëren. 

Voor de zoveelste keer was de Kolveniersvest onderbroken en werden de deelnemers omgeleid via de Baron Opsomerlaan.  Omdat dit toch iets te eenvoudig zou zijn had het stadsbestuur er niets beter op gevonden dan daar schilderwerken op het wegdek te laten uitvoeren zodat het verkeer maar langs 1 kant doorgang had.

Eens de deelnemers dat obstakel voorbij waren, kwam het slotstuk  ‘wie niet waagt, niet wint’. Op de Mechelsesteenweg en brug Mechelpoort staan voorrangsborden (B15), op de Baron Opsomerlaan en de Sluislaan staat echter niets. Wie dus vanuit de Baron Opsomerlaan kwam, kon zijn/haar voorrang van rechts claimen en zo een ongeval veroorzaken.

Voor het Vlaams Belang kan dit echt niet meer door de beugel. Het is al erg genoeg om in en uit Lier te geraken met de (al dan niet noodzakelijke) werken. Extra hindernissen en onwettelijke situaties bij creëren is van het goede(?) teveel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...