Defecte OCT’s van IVAREM: De cijfers

Met de middelen die Ivarem gebruikt om de Diftar-tragedie mooier te laten voorkomen dan de werkelijkheid, werd een nieuw dieptepunt bereikt. In een persmoment afgelopen donderdag verklaarde de woordvoerster van Ivarem, Marijke Herinckx, dat de OCT’s in Lier zo goed als feilloos werken en er ook geen vermeerdering is van het aantal defecten.

Door deze verklaringen af te leggen negeert Ivarem schaamteloos de cijfers die de intercommunale zelf verstrekt heeft aan de Lierse schepen van Afvalbeheer Lucien Herijgers (N-VA) en die, op zijn beurt, door hem aan gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang) werden meegedeeld.

Uit deze cijfers blijkt overduidelijk dat het aantal mankementen in 2014 verdubbelde. Ook nadat alle OCT’s in 2011 werden vervangen.

Door haar al te rooskleurige verklaringen, wil Ivarem naast Lier en Koningshooikt ook andere gemeenten voor haar project winnen. De Lierenaars en Hooiktenaars die elke dag geconfronteerd worden met verhoogde afvalfacturen en OCT’s die niet naar behoren werken, weten wel beter.

Het Vlaams belang vraagt aan huidig schepen Lucien Herijgers, en bij uitbreiding aan het voltallige stadsbestuur van Lier en Koningshooikt, om de eerder door Ivarem meegedeelde cijfers te vertalen in gepaste maatregelen. Tot slot herhaalt het Vlaams Belang dat de stad verantwoordelijk blijft voor het feilloos laten werken van de OCT’s.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...