Definitieve herstelling Kapucijnenvest

"DEFINITIEVE HERSTELLING KAPUCIJNENVEST"

Hoe definitief is definitief?

13/04/2021


Vanaf gisteren, 12 april, is de Kapucijnenvest opnieuw voor 2 weken dicht om een “definitieve” herstelling uit te voeren.  Wanneer hebben we “definitief” met betrekking tot de Kapucijnenvest nog gehoord ?


Juist ja,  in januari en februari 2020 zou de Kapucijnenvest “definitief” hersteld worden. Nog geen 2 weken later lagen er reeds terug kasseien los en begin maart 2020 volgde reeds een nieuwe herstelling.   Volgens Van Dale betekent definitief : blijvend, voorgoed, vast, finaal.  


Hoe definitief is definitief voor de stad en schepen Wollants (N-VA) ?   Als je de saga van de Kapucijnenvest hebt gevolgd dan kun je niet anders besluiten dan dat ons stadsbestuur toch een andere nog niet uitgegeven woordenboek gebruikt.  In Lier is de aanleg van straten met kasseien, al of niet in cement gelegd, nooit definitief.  Overal waar je rijdt op Lierse kasseiwegen kom je losse kasseien tegen, Zimmerplein, Kardinaal Mercierplein,...  Bijzondere vermelding verdient het Looks,  daar “groeien” de losse kasseien wekelijks aan. 


Nu volgt er dus opnieuw een poging tot “definitieve” herstelling van de Kapucijnenvest.  In het licht van de verzamelde wijsheid van de laatste jaren luidt de vraag :  zal dit een definitief voorlopige of een voorlopig definitieve herstelling zijn ? 


Wordt ongetwijfeld vervolgd...