Dure grap

Het stadsbestuur ziet af van de met veel omhaal aangekondigde plannen om de toeristische dienst van Lier onder te brengen in het Timmermans-Opsomerhuis. Die verhuizing maakte deel uit van een groots restauratieproject en een geheel nieuwe indeling voor het gebouw.

Het Vlaams Belang heeft zich van in het begin verzet tegen de verplaatsing van de toeristische dienst van de Grote Markt naar de Netelaan. Toeristen die bijvoorbeeld met de trein komen zouden eerst de hele binnenstad moeten doorkruisen alvorens ze het kantoor weten te vinden. Maar vooral: een toeristische dienst hoort zo centraal mogelijk gelegen te zijn en moet bij voorkeur op de Grote Markt blijven. Door de verhuizing van de stadsdiensten naar de Dungelhoeff, bood het stadhuis een uitstekend alternatief om er op termijn een volwaardig toeristisch kantoor in onder te brengen.

Het pleidooi van het Vlaams Belang kreeg destijds geen enkele steun. Het toeristisch kantoor moest en zou verplaatst worden naar het Timmermans-Opsomerhuis. Begin 2013 herhaalde huidig schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA) zijn standpunt nog eens tijdens de voorstelling van de nieuwe editie van 'Goesting in Lier' : “Het Timmermans-Opsomermuseum krijgt een opknapbeurt en een nieuwe indeling. Zo wil de stad de dienst Toerisme en loketten van Vrije Tijd er onderbrengen.”

Een jaar later is van die verhuizing naar Timmermans-Opsomer geen sprake meer. Verwaest heeft plots het licht gezien. Het toeristisch kantoor – een zogenaamd A-kantoor – blijft op de Grote Markt, en de studieopdracht voor het Timmermans-Opsomerhuis werd onmiddellijk stopgezet. Aan deze laattijdige beslissing hangt echter een duur prijskaartje.  Alleen het opzeggen van de overeenkomst kost de Lierenaar zo’n slordige 65.000 euro: 35.066,89 euro aan verschuldigde erelonen en 29.235,71 euro verbrekingsvergoeding.

Een smak geld dat wel wat beter besteed kon worden. Terwijl het stadsbestuur bij hoog en bij laag beweert te bezuinigen, worden de Lierenaars en Hooiktenaars opgezadeld met dergelijke nutteloze uitgaven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...