Herstelling rode stenen Grote Markt

Reeds 2 jaar bijna liggen de rode stenen op de Grote Markt, in de bocht ter hoogte van taverne De Valk, er kapotgereden bij.  Jarenlang studiewerk, een leger ingenieurs en andere deskundigen, de keuze van het materiaal dat van het verre Azië moest komen, hebben niet kunnen vermijden dat de fameuze rode stenen binnen de kortste keren in de prak gereden werden door de bussen van De Lijn in combinatie met de te korte draaicirkel en het al of niet vakkundig aanleggen van de stenen.  

In februari 2013 heeft gemeenteraadslid Ella Cornelis hierover een eerste vraag gesteld.  Er volgden nog 5 schriftelijke en mondelinge vragen,  o.a. wanneer de herstelling zou gebeuren,  wie er aansprakelijk was,  en wat het in het slechtste geval aan de burger zou kosten ?

De antwoorden varieerden van “er zijn geen vaststellingen met betrekking tot de aansprakelijkheid gebeurd”,  “we gaan ter vervanging een kleinere steensoort plaatsen”,  “de herstellingen zullen op kosten van de burger moeten gebeuren”,   tot,  “er loopt een juridische procedure”.

Uit het laatste antwoord dd. 10 dec 2014 blijkt  dat de stad nog niet weet wanneer en hoe dit zal hersteld worden en wie dit moet herstellen.  De  rechtbank zal zich hierover uitspreken. We zullen dus nog hééél vééél geduld moeten hebben.  Het heeft jààren geduurd voor de markt heraangelegd was en we zullen nog jààren ‘plezier’ beleven aan dit soort toestanden zoals slechte materiaalkeuze,  slechte aanleg en de dure fonteinen. Met dank aan de partijen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...