Inkomsten boetes primeren op veiligheid

Met een blijvend aantal overtredingen op de Grote Markt van 2500 per maand is het duidelijk dat de signalisatie slecht is. De burgemeester en het schepencollege weigeren ook, na een vraag van raadslid Olivier Peeters om betere signalisatie te plaatsen.

De eerste zorg van het stadsbestuur zou toch moeten zijn om het aantal overtredingen drastisch te laten dalen i.p.v. de stadskas te vullen. Het feit dat 83% van de overtredingen gebeuren door mensen van buiten Lier (toeristen en bezoekers dus) bewijst ook dat de Lierenaars het ondertussen stilaan weten wanneer je er nu wel of niet mag door rijden, maar dat dit helemaal niet duidelijk is voor bezoekers.

Door de weigering om duidelijkere signalisatie te plaatsen lokt het stadsbestuur bewust toeristen en bezoekers in de val. De kans dat deze mensen volgende keer wel 2 keer zullen nadenken alvorens nog eens naar Lier af te zakken is dan ook groot. Wat dan op termijn weer gevolgen heeft voor de horeca en middenstand.

Om in te gaan op de vraag van Olivier Peeters om ANPR-camera's aan alle invalswegen te plaatsen om de echte criminelen, gestolen en niet verzekerde voertuigen uit het verkeer te halen is er dan weer veel minder bereidheid van dit schepencollege. Nochtans bewijzen de cijfers van Mechelen het nut daarvan. In de eerste 6 maanden van dit jaar registreerden deze camera's maar liefst 911 als gestolen gemelde voertuigen en hielpen ze 172 gerechtelijke dossiers oplossen.

Is het omdat deze camera's de stadskas niet spijzen en enkel voor meer veiligheid zorgen dat dit geen prioriteit is voor het stadsbestuur?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...