Kinderen moeten spelen. Niet manifesteren

KINDEREN MOETEN SPELEN. NIET MANIFESTEREN

17/02/2019

Donderdag 14 februari werden kleuters en leerlingen van de lagere scholen In Lier verplicht om te manifesteren tegen de klimaatopwarming.


Kleuters en kleine kinderen uit de klaslokalen halen om te laten deelnemen aan politieke manifestaties is wat Vlaams Belang Lier - Koningshooikt betreft vele stappen te ver.


Tijdens onze actie, waarbij we met een bord en affiches waarop stond te lezen: 'Laat kinderen spelen! Niet manifesteren.' langs het parcours liepen, werd de manipulatie en indoctrinatie vanwege de Lierse schooldirecties pas echt pijnlijk duidelijk.


Zo werden kinderen die riepen dat ze inderdaad wilden spelen en niet manifesteren dadelijk het zwijgen opgelegd. Ook zagen we hoe een aantal klassen verplicht werden zich om te draaien wanneer wij langs hen kwamen. Een eigen mening hebben die niet in het linkse plaatje past,  is duidelijk niet toegestaan van de Lierse schooldirecties die mee deelnamen.


Vlaams Belang Lier - Koningshooikt zal zich dan ook blijven verzetten tegen dit soort van praktijken, waarbij kleine kinderen gebruikt worden voor (politieke) agenda's van volwassenen.


Tot spijt van wie 't benijdt...