Leegstandstaks leegstaande winkelpanden bracht stad Lier nog geen eurocent op

LEEGSTANDSTAKS LEEGSTAANDE WINKELS BRACHT STAD LIER NOG GEEN EUROCENT OP

31/03/2019

Ondanks het jaren getoeter van de vorige en huidige bevoegde schepen van N-VA, bracht de leegstandstaks de stad Lier tot op vandaag 0 euro op.


Dat blijkt uit een vraag die Vlaams Belang raadslid Bart Verhoeven tijdens de gemeenteraad van maart stelde aan de bevoegde schepen. Hoewel dat zowel de vorige bevoegde schepen van N-VA, alsook de huidige bevoegde schepen van N-VA de eigenaars van winkelpanden nu al jarenlang publiekelijk aan de schandpaal nagelen en de hoge huurprijzen als dé oorzaak benoemen voor de massale winkelleegstand in Lier, heeft tot op vandaag geen enkele eigenaar ook maar één eurocent leegstandstaks moeten betalen aan de stad Lier.


Na een schriftelijke en mondelinge vraag van Vlaams Belang gemeenteraadslid Bart Verhoeven zullen nu eindelijk de eerste aanslagen voor de leegstandsbelasting in de bussen vallen.


Terwijl iedere maand meer winkels hun deuren sluiten in Lier, geraakt het Lierse stadsbestuur na meer dan zes jaar beleid voeren niet verder dan wat getoeter en stoere praat. Op het terrein is het enige resultaat dat het vorige en huidige stadsbestuur boekte echter steeds meer leegstand en verdwenen winkelpanden.


Veel geblaat en weinig wol!

Bart Verhoeven

Gemeenteraadslid Lier