Lierenaar roept op om kantoren Vlaams Belang en ‘rechtse mensen’ in brand te steken

LIERENAAR ROEPT OP OM KANTOREN VLAAMS BELANG EN 'RECHTSE MENSEN' IN BRAND TE STEKEN

28/08/2019


PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG LIER-KONINGSHOOIKT


 

Lierenaar roept op om kantoren Vlaams Belang en ‘rechtse mensen’ in brand te steken.


Op de openbare facebookpagina van het AFF (Anti-Fascistisch Front) verscheen op 21 augustus een link naar een krantenartikel in verband met een meisje dat een filmpje verspreid had met een brandende vlag. Lierenaar B.V. liet in eerste instantie weten aan de wereld hoe jammer het was dat enkel de vlag en niet de tenten ‘in de fik’ gestoken waren. Gevolgd met een oproep om massaal leeuwenvlaggen te gaan verbranden.


We mogen er niet aan denken wat er zou gebeuren wanneer iemand effectief tenten op een camping in brand zou steken.


In een tweede reactie gaat de Lierenaar nog verder en roept hij iedereen op om gratis leeuwenvlaggen te gaan afhalen en om ze al in de kantoren van het Vlaams Belang in brand te steken. In de hoop dat het vuur zich zou verspreiden om zo kantoor na kantoor proper te maken. Hij eindigt tenslotte met de oproep om alle ‘far right bitches’ in brand te steken.


Voor dergelijke oproepen tot vandalisme, geweld en moord kan in onze samenleving geen plaats zijn. In juli was het hoofdkwartier van het Vlaams Belang nog het doelwit van een verfbom en afgelopen weekend was het Antwerpse secretariaat voor de zoveelste keer het mikpunt van vandalisme. Ondertussen is er een foto die circuleert van een man uit Vlamertinge die een leeuwenvlag in brand tracht te steken terwijl die op iemands rug hangt.


Gezien de ernst van deze feiten legde Liers Vlaams Belang voorzitter en fractieleider Bart Verhoeven gisteren klacht neer bij de politie Lier voor het aanzetten tot haat of geweld tegen een groep of gemeenschap. Ook bij Unia werd hiervan melding gemaakt. De facebookreactie met de oproep tot het in brand steken van kantoren en mensen is gisterennamiddag (na de klachtneerlegging) eindelijk verdwenen van de AFF-pagina, waar het 6 dagen lang ongemoeid kon blijven staan.


“Ik hoop dat het parket en de media aan deze ernstige feiten minstens evenveel aandacht schenken als aan oude profielfoto’s van Vlaams Belang kandidaten.” besluit Verhoeven.

Bart Verhoeven

Voorzitter en fractieleider

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt