Lierse brandweerpost nog steeds zonder ladderwagen

LIERSE BRANDWEERKORPS NOG STEEDS ZONDER LADDRWAGEN


19/01/2022

LIERSE BRANDWEERPOST NOG STEEDS ZONDER LADDERWAGEN

Dit voertuig zou finaal in dienst worden genomen eind oktober 2021

 

Tijdens de brandweerinterventie op 3 januari ll. bij een appartementsbrand in de Kolveniersvest waren we er getuige van dat de ladderwagen Berlaar als laatste voertuig ter plaatse kwam. 

Meer dan 2 maanden na de interpellatie van Vlaams Belang raadslid Walter Marien in de Gemeenteraad van oktober is de tweedehandse ladderwagen nog steeds niet in dienst,  hoewel burgemeester Boogaerts toen antwoordde dat de wagen nog eind oktober zou in dienst genomen worden. 

Van bewuste of onbewuste desinformatie gesproken?

 

In februari zal het 1 jaar zijn dat de hoogtewerker van de Lierse brandweerpost wegens herhaalde defecten  en wegens te hoge herstelkosten uit dienst werd genomen. Sindsdien moet er bij interventies in Lier een ladderwagen van de dichtstbijzijnde brandweerpost, meestal van brandweerpost Berlaar,  aanrukken.  Ook al zijn volgens burgemeester Boogaerts de aanrijtijden binnen de vooropgestelde normen,  een ladderwagen van een naburige brandweerpost zal bij interventies in het Lierse centrum binnen de ring onmiskenbaar steeds later ter plekke zijn dan een Lierse ladderwagen.   Met het gestegen aantal appartementsgebouwen kan dit tijdsverschil dramatisch zijn in zeer kritische situaties,  gelukkig zijn we hiervan gespaard gebleven.

 

Naar we uit goede bron vernamen zal de ladderwagen ook in januari nog niet in dienst genomen worden.  Verdedigt het stadsbestuur onze brandweerpost wel voldoende ?   Je kan het toch niet maken dat de brandweerpost van een stad met bijna 37.000 inwoners en met veel hoogbouw reeds bijna een jaar lang geen ladderwagen ter beschikking heeft.

 

Het Vlaams Belang staat achter ons korps en zal steeds de belangen van onze brandweer blijven verdedigen.  Onze partij dankt onze brandweermensen dan ook voor hun inzet en gedrevenheid en biedt hen ook de beste wensen voor 2022 aan.

 

 

Walter Marien

Gemeenteraadslid

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt