Lierse N-VA en Open VLD keuren erkenning Diyanet-moskee goed

LIERSE N-VA EN OPEN VLD KEUREN ERKENNING DIYANET-MOSKEE GOED


7/03/2023

Op de agenda van de Lierse gemeenteraad begin maart lag een positief advies ter stemming voor de erkenning van de ‘Molla Gürani’. Het gaat hier over de grote moskee gelegen aan de Donk in Lier.


Wat er niet te lezen viel in het agendapunt, en de Lierse N-VA en Open VLD meerderheid (dankzij de Vlaams Belang fractie tevergeefs) angstvallig verborgen probeerden te houden, is dat het hier gaat om een moskee die behoort tot Diyanet.  Diyanet moskeeën worden aangestuurd vanuit Turkije en staan onder de directe controle van het Turkse ministerie van religie en dictator Erdogan.


Vlaams Belang fractieleider Bart Verhoeven bracht uitvoerig heel wat feiten en bewijslast aan die onomstotelijk het staatsgevaarlijke aspect van Diyanet, waar de Lierse moskee op de Donk schatplichtig aan is, bewezen. Het is uiteraard niet voor niets dat door onze staatsveiligheid Diyanet als ‘de lange arm van Erdogan’ omschreven wordt.


Bovendien kon het Lierse stadsbestuur op minder dan de helft van de criteriapunten waar ze zich op moest baseren om advies te geven antwoorden. Dit bij gebrek aan informatie. Een positief advies geven terwijl je op meer dan de helft van de criteriapunten geen antwoord kan geven, in Lier kan men dat.


Niets belet de Lierse mensen van de vzw die achter Molla Gürani zitten om de banden met het staatsgevaarlijke Diyanet te verbreken. Men kiest er echter bewust voor om dat niet te doen en afhankelijk te blijven van een buitenlandse mogendheid.


In tegenstellig tot de meerderheidspartijen N-VA en Open VLD sprak Vlaams Belang in de Lierse gemeenteraad wél klare taal en stemde dan ook tegen de erkenning van de moskee aan de Donk, tegen het extremistische Diyanet.


Uitsmijter: heel toevallig waarschijnlijk, maar daar waar N-VA in de meerderheid zit, geeft men positief advies aan Diyanet-moskeeën, daar waar ze in de oppositie zitten, stemt N-VA tegen. Met N-VA heb je geen ‘tsjeven’ meer nodig.