N-VA ORGANISEERT JACHT OP VLAAMSE SYMBOLEN

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) werkt aan een wetsontwerp waardoor de boete voor het aanbrengen van een VL-sticker op de nummerplaat verdubbeld wordt.

Een koninklijk besluit van 20 juli 2001 zegt dat naast de nummerplaat een blauw vlak is aangebracht met twaalf Europese sterren en een letter ‘B’. Maar veel Vlaams-nationalisten overplakken deze met een ‘VL’. Wie op dit ‘misdrijf’ betrapt werd, ontving hiervoor een boete van 55 euro. Vorig jaar waren er dat 6.325. Jambon stelde in het parlement de boete te zullen optrekken tot 110 euro.

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de verstrenging. “Heeft Jambon in tijden van terreurdreiging werkelijk niets beter te doen dan een zoveelste heksenjacht op Vlaams-nationalisten te organiseren?”, vraagt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zich af. Volgens Van Grieken verloochent Jambon bovendien opnieuw zijn Vlaams-nationale kiezers. “Nadat Bart De Wever al stelde dat de Vlaamse Beweging zichzelf beter zou afschaffen, organiseert zijn partij vandaag de jacht op een symbool daarvan” aldus Van Grieken.

Benieuwd toch ook naar wat het Lierse N-VA Kamerlid, Bert Wollants, daarover zoal denkt…

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...