Nancy Dresen volgt Ella Cornelis op in gemeenteraad

NANCY DRESEN VOLGT ELLA CORNELIS OP IN DE GEMEENTERAAD


02/12/2021

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Ella Cornelis neemt afscheid van de Lierse gemeenteraad. Ze wordt vanaf januari 2022 opgevolgd door Nancy Dresen. Dresen is 50 jaar en moeder van drie kinderen en twee kleinkinderen. In de gemeenteraad neemt Nancy Dresen namens het Vlaams Belang de gemeenteraadscommissies ‘stadsontwikkeling, omgeving, milieu, natuur, landbouw, Solag’ en ‘wijkwerking, participatie, wonen, patrimonium, tewerkstelling, onroerend erfgoed’ voor haar rekening.


Nancy Dresen: “Vooreerst wil ik al mijn kiezers bedanken voor de vele stemmen waardoor ik nu mijn mandaat kan opnemen. Ik zal mijn taak als gemeenteraadslid zeer ter harte nemen en mijn uiterste best doen het vele en uitstekende werk van Ella in de gemeenteraad en de commissies verder te zetten. Daarom een bijzonder woord van dank aan Ella voor haar jarenlange inzet! Zij heeft er mee voor gezorgd dat de verzuchtingen en grieven van de Lierenaars en Hooiktenaars tot bij de burgemeester en schepenen geraakte. Door haar acties, voorstellen, vragen en tussenkomsten werd onze stad een betere plaats om in te leven. Ten slotte wens ik naast mijn mandaat ook een aanspreekpunt te zijn voor de Lierenaars en Hooiktenaars die hun hoop vestigen op de gemeenteraadsleden en bestuursleden van het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt.”Ella Cornelis: “Na de gemeenteraad van 20 december 2021 sluit ik een boeiende periode af van 15 jaar als gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang. Vanuit de oppositie heb ik steeds geijverd voor een welvarende en aantrekkelijke stad die zorg draagt voor haar burgers, die armoede aan de basis aanpakt, die zorg draagt voor haar patrimonium en die de wildgroei van appartementen en de betonnering van onze gronden een halt moet toeroepen. De tijd is gekomen om de fakkel door te geven aan de jongere generatie, waarvan ik overtuigd ben dat ze dit mandaat zeer ter harte zal nemen.”


Ella Cornelis blijft bestuurslid van het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt, maar geeft haar functie van penningsmeester door aan het nieuwe, jonge bestuurslid Nicholas Viekevorst.


Namens de fractie én de afdeling dank ik ten slotte Ella voor haar jarenlange inzet en wens ik Nancy veel succes in haar nieuwe uitdaging!


Bart Verhoeven

Voorzitter Vlaams Belang Lier - Hooikt