Niet present zonder cent

Alle gemeenteraadsleden waren deze week uitgenodigd voor een situatieanalyse over drugs met cijfermateriaal uit de leerlingenbevragingen, de lokale monitor en het rioolwater onderzoek.

Verscheidene sprekers, waaronder professor Guido van Hall van de Universiteit van Antwerpen, zorgden voor een boeiende avond rond de drugsproblematiek.

Hierbij werden ook de resultaten van Riolier meegedeeld en uitgelegd. Riolier was een onderzoek dat eind 2014 in Lier gehouden werd en waarbij het rioolwater onderzocht werd op de aanwezigheid van drugs.

Je zou dan ook verwachten dat iedere partij aanwezig was bij de uiteenzetting, maar niets is minder waar. Groen, SP.A, vo-LK en Lier&Ko stuurden hun kat naar de raadszaal.

Groen die vorige maand nog stond te roepen dat er te weinig aandacht werd gegeven aan de echte problemen in Lier. Aandacht voor armoede, kansarmen, leefloners,… je zou dus toch enige interesse verwachten van Groen.

Voor de linkse partijen Groen en SP.A zijn de problemen in Lier blijkbaar enkel belangrijk als ze er zitpenningen voor krijgen, wat bij de uiteenzetting niet het geval was.

Vier van de zes oppositiepartijen stuurden hun kat en slechts twee schepenen waren aanwezig. Drugs is geen bezorgdheid voor de gemeenteraadsleden en al zeker niet als er geen centen tegenover staan.

Gelukkig voor de Lierenaars en Hooiktenaars is er het Vlaams Belang dat deze problematiek wél belangrijk vindt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...