Nieuwjaarsreceptie 2023 Vlaams Belang Lier - Koningshooikt

NIEUWJAARSRECEPTIE 2023 VLAAMS BELANG LIER - KONINGSHOOIKT


18/01/2023

Op zaterdag 14 januari organiseerde Vlaams Belang Lier – Koningshooikt, na twee jaar uitstel door corona, opnieuw haar traditionele nieuwjaarsreceptie.


Het was in cc Vredeberg dan ook een blij weerzien met de talrijk opgekomen leden en sympathisanten.


Na het welkomstwoord plaatste voorzitter Bart Verhoeven twee oud-mandatarissen in de bloemetjes. Jan van Gorp, die achttien jaar OCMW-raadslid was, elf jaar voorzitter van de afdeling was en zestien jaar in de Lierse gemeenteraad zetelde voor Vlaams Belang. Voor deze uitzonderlijke staat van dienst kreeg Jan tijdens de nieuwjaarsreceptie de titel van ere-bestuurslid Vlaams Belang Lier – Koningshooikt met bijpassende oorkonde.


Ook Ella Cornelis, die na vijftien jaar als gemeenteraadslid eind 2021 de fakkel doorgaf aan Nancy Dresen, werd gehuldigd voor haar zeer gewaardeerde inzet in de gemeenteraad en binnen de Vlaams Belang fractie.


Hierna werden ook twee nieuwe bestuursleden, Ilse Geerts en Sophie Meeus voorgesteld aan publiek en pers.


Voorzitter Bart Verhoeven verwees in zijn toespraak naar de torenhoge energieprijzen, de extreme inflatie en de (kinder)armoede. Terwijl het huidige stadsbestuur (N-VA en Open VLD) haar bestuursakkoord niet zal uitvoeren (halvering kinderarmoede, het investeringsprogramma in straten, voet- en fietspaden, het niet verhogen van de belastingen,…) blijft dit stadsbestuur belastinggeld uitgeven om meer armoede te importeren en onze mensen op de laatste plaats te zetten. Het is voor Vlaams Belang hoog tijd voor een sociaal en Vlaams beleid in onze stad, waarbij onze mensen opnieuw op de eerste plaats komen.


Met Vlaams Belang in het bestuur zullen de Lierse noodwoningen en sociale woningen er in de eerste plaats zijn voor onze mensen. Lierenaars en Hooiktenaars die hier wonen en belastingen betalen. Er zal geen eurocent Lierse subsidie meer gaan naar verenigingen die openlijk de import van gelukzoekers, asielzoekers en illegalen in onze stad promoten en ze zelf binnenhalen.


Voorzitter Verhoeven benadrukte dat er enkel verandering mogelijk is wanneer Vlaams Belang mee kan besturen en dat dit dan ook de inzet is van de verkiezingen in 2024. Een stem voor Vlaams Belang in 2024 is een stem om die verandering waar te maken en onze mensen opnieuw op de eerste plaats te zetten.


Als gastspreker mochten we volksvertegenwoordiger Ellen Samyn verwelkomen in onze pallieterstad. Ook zij verwees naar de actuele maatschappelijke situatie rond energie, armoede en de bijzonder moeilijke economische tijden.


Samyn hekelde de transfers (12,9 miljoen euro per jaar) naar Wallonië en stelde duidelijk dat heel het domein van de sociale zekerheid naar Vlaanderen dient overgeheveld worden.


Na de toespraken was er, bij een drankje en een hapje, ruim de tijd voor de talrijke aanwezigen om met elkaar, en met de bestuursleden en mandatarissen van Vlaams Belang Lier – Koningshooikt, bij te praten en te klinken op een strijdbaar 2023. Onder de aanwezigen tekenden ook Vlaams parlementsleden Bart Claes en Wim Verheyden present.