OCMW-etentje

TERWIJL DE LIERSE ARMOEDECIJFERS DE PAN UIT SWINGEN, GAAN OCMW RAADSLEDEN TAFELEN OP KOSTEN VAN DE GEMEENSCHAP

22/11/2018

Wanneer je als OCMW-voorzitter denkt dat het opportuun is om, op een moment dat je stad zowat het hoogste armoedecijfer heeft van Vlaanderen, belastinggeld te spenderen aan dure etentjes voor de raadsleden, ben je naar onze mening ieder normbesef kwijt.

 

Om het einde van de legislatuur te 'vieren' kregen de politieke leden van de OCMW-raad een uitnodiging voor een etentje na de OCMW-raad van dinsdag 20/11 in één van de 'betere' horecazaken in Lier. Als het op kosten is van de Lierenaar mag het al eens wat meer zijn, moet Marleen Vanderpoorten gedacht hebben.

 

Wat Vlaams Belang betreft zijn politici er om de mensen te dienen, niet om zichzelf te bedienen. Het Vlaams Belang OCMW raadslid Walter Marien nam dan ook bewust niet deel aan deze zlfbediening. Hij merkt verder ook op dat er voor het uitgegeven Liers belastinggeld aan eten en drinken voor 'enkele' politici, heel wat maaltijden gratis hadden aangeboden kunnen worden via het sociaal restaurant aan Lierenaars die het echt kunnen gebruiken.