Parking Gasthuisvest evolueert naar evenementenplein

PARKING GASTHUISVEST EVOLUEERT NAAR EVENEMENTENPLEIN


23/09/2022

Dit weekeinde wordt opnieuw een aanzienlijk deel van parking Gasthuisvest autovrij gemaakt voor de organisatie van de Europese markt, die jaarlijks in Lier neerstrijkt.

Ook vorige zondag gold er een parkeerverbod op de Gasthuisvest voor de ‘autovrije zondag’ en afgelopen woensdag was het er opnieuw verboden te parkeren.

 

Raadslid Bart Verhoeven (Vlaams Belang) kaartte het veelvuldig gebruik van de parking voor allerhande evenementen en de gevolgen hiervan voor de buurtbewoners, opnieuw aan tijdens de commissie afgelopen woensdag.

 

Bart Verhoeven:” De parkeerdruk in Lier Oost is groot en gezien de omvang van de parking Gasthuisvest, verhoogt die druk immens bij een parkeerverbod daar. Voor de buurtbewoners is het telkens een huzarenstuk om hun auto nog ergens kwijt te geraken. Voor bepaalde evenementen, denk maar aan de novemberfoor, is het gebruik van de parking gerechtvaardigd. Maar vandaag wordt door het stadsbestuur maar al te vaak naar de Gasthuisvest gekeken als locatie voor evenementen die beter elders zouden plaatsvinden. Niet enkel in het belang van de buurtbewoners, maar ook in het belang van de organisatoren zelf. Zo gezellig is een parking als locatie nu immers ook niet.”

 

Burgemeester Verwaest kon zich vinden in de argumentatie van raadslid Verhoeven tijdens de commissie en stelde dat er voor een aantal evenementen inderdaad beter gekeken kan worden naar andere locaties. De Europese markt bijvoorbeeld is zelf ook vragende partij om dit op de evenementenweide te mogen laten doorgaan. De groendienst is daar geen voorstander van, maar de burgemeester beloofde dit opnieuw te zullen bekijken.

 

“Het is niet de eerste keer dat ik dit aankaart. Ik ben dus tevreden dat er op mijn argumenten nu door de burgemeester positief gereageerd wordt, maar hoop dat er ook daadwerkelijk meer omzichtig omgesprongen zal worden in de toekomst met het gebruik van parking Gasthuisvest als evenementenlocatie. Dit in het belang van de buurtbewoners én van de organisatoren” besluit Verhoeven.

 

Bart Verhoeven

Gemeenteraadslid

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt