Reclamebord pal in het midden van nieuw fietspad‏

Bij de heraanleg van de Sander de Vosstraat in Koningshooikt werd een reclamebord pal in het midden van het fietspad geplaatst. De foutieve plaatsing is de zoveelste in de rij.


Zelfs het kleinste kind weet dat een dergelijk reclamebord niet thuishoort in het midden van een fietspad. Het voorbeeld in de Sander de Vosstraat is nochtans niet het enige. Eerder werd eenzelfde reclamebord dwars op het voetpad geplaatst van de brug aan de Mechelsestraat met de Sluislaan, op de parking van de Gasthuisvest of aan de brug van de Baron Opsomerlaan met de Antwerpsestraat. Elke normale doorgang werd er onmogelijk gemaakt.

De stad Lier doet voor reclameborden, stadsplannen en bij uitbreiding het stedelijke straatmeubilair beroep op de reclamefirma JCDecaux. Het plaatsen van nieuw stadsmeubilair gebeurt altijd na een voorafgaand akkoord van het stadbestuur. Er schort dus duidelijk wat aan de communicatie tussen het stadsbestuur en de betrokken reclamefirma.

De reclameborden duiken in Lier en Koningshooikt op de meest onmogelijke plaatsen op en houden geen rekening met de geldende verkeerssituatie, de zwakke weggebruikers of personen met een beperkte mobiliteit. De vraag stelt zich nu wie de extra kosten op zich zal moeten nemen. Deze nieuwe flater toont alleszins dat het stadsbestuur geen lessen trekt uit het verleden en er intussen geen vooruitgang is geboekt.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...