SAVE-charter steden en gemeenten voor meer verkeersveiligheid

SAVE-CHARTER STEDEN EN GEMEENTEN VOOR MEER VERKEERSVEILIGHEID

31/12/2019

In de gemeenteraad van 16 december heeft onze fractie een punt toegevoegd aan de agenda met als voorstel dat de stad Lier het SAVE-charter Steden & Gemeenten ondertekent en actief werkt aan de SAVE-doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.


 Het SAVE-charter (http://save.ovk.be), Samen Actief voor een Veilig Verkeer, voor steden en gemeenten is een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen. Dit charter heeft als specifieke bedoeling steden en gemeenten aan te sporen een bijdrage te leveren aan de strijd voor meer verkeersveiligheid. Meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen, maar nog niet Lier,  hebben intussen het SAVE-charter ondertekend en geven actief vorm aan een verkeersveilige mobiliteit.


Het SAVE-charter is een mooi initiatief om, via een gezamenlijk project en op een uniforme wijze, in de steden en gemeenten een verkeersveiligheidscultuur te doen ontstaan.

 

Schepen Wollants zei niet weigerachtig te staan tegenover ons voorstel maar wilde eerst een

inventaris laten maken van de reeds bestaande initiatieven in Lier om dit dan terug koppelen naar één van de volgende gemeenteraden.


Wordt vervolgd...