Sluikstort blijft verder toenemen

SLUIKSTORT BLIJFT VERDER TOENEMEN

07/07/2019


Uit cijfers die Vlaams Belang gemeenteraadslid Ella Cornelis opvroeg blijkt er maar geen einde te komen aan de immense berg sluikstort en zwerfvuil in Lier. Integendeel zelfs…


Waar in 2017 het totaal opgehaalde sluikstort en zwerfvuil nog 119,6 ton bedroeg, steeg dit in 2018 tot maar liefst 155,625 ton. Een stijging van 30%!


Het grote succes van de roze zakken, die sinds midden juni 2018 om de vier weken opgehaald worden, heeft hier duidelijk geen invloed op.


Wat Vlaams Belang betreft is en blijft Ivarem en het bijhorende peperdure Di(e)ftar-systeem dé hoofdoorzaak van het sluikstorten. Het massaal illegaal dumpen van afval is immers, zoals het Vlaams Belang indertijd voorspelde, begonnen met de invoering van het Di(e)ftar-systeem.


“Alle nepcamera’s ten spijt hebben de meerderheidspartijen N-VA en Open VLD de afgelopen zes jaar geen antwoord kunnen bieden aan de sluikstortmiserie die ze zelf veroorzaakt hebben” stelt Cornelis. “Ik hoop dat huidig schepen van afvalbeleid Andries (Open VLD) snel met oplossingen voor de dag komt, want ondertussen blijven de Lierenaars opdraaien voor de factuur hiervan. Een factuur die vorig jaar opliep tot 125.630 euro. En in 2021, met het beëindigen van de bevoegdheidsoverdracht, opnieuw deze Ivarem miserie voor jaren door de strot van de Lierenaars duwen is wat Vlaams Belang betreft al zeker niet de oplossing.” besluit raadslid Cornelis.

Ella Cornelis

Gemeenteraadslid

Vlaams Belang Lier-Hooikt