Snel-Belg-fabriek draait op volle toeren

Eén van de allerlaatste stemmingen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers deze legislatuur is die over de naturalisaties. Bijna 4.000 vreemdelingen zullen nét vóór de ontbinding van de Kamer alsnog de nationaliteit verwerven. Sinds de invoering van de snel-Belg-wet zullen bijna een half miljoen vreemdelingen de nationaliteit hebben verworven (= aantal inwoners stad Antwerpen). De productie van ‘nieuwe Belgen’ heeft alvast niet te lijden gehad onder de crisis.

Voor de voorliggende naturalisatiewetten is een oplijsting gemaakt van de landen van herkomst van al diegenen die straks Belgisch staatsburger zullen worden. Het gaat om 132 landen van herkomst met de volgende top 5 : Marokko (met 14,6% van de naturalisaties), Russische Federatie (9,2%), Kongo (8,7%), Turkije (4,5%) en Servië (4,5 %).

Op de valreep heeft de Commissie voor de Naturalisaties beslist twee dossiers uit het voorstel van naturalisatiewetten te halen. Één kandidaat-Belg zit ondertussen in de gevangenis wegens drugfeiten een andere heeft geen wettige verblijfsvergunning meer. Dit zijn niet de eerste gevallen deze legislatuur. In 2008 was zelfs een reparatiewet nodig – mede ondertekend door het Vlaams Belang – om de nationaliteit van een kandidaat af te nemen. In de voorbije 10 jaar werden zo trouwens verschillende reparatiewetten gestemd.

Van de samenkomst van de commissie werd echter ook gebruik gemaakt om twee dossiers aan de naturalisatiewetten toe te voegen. Het gaat om een Nederlandse judoka en een Britse roeister. Daarmee is het dienstbetoon terug van nooit weg geweest.

Door deze massale naturalisatieronde worden ook nu weer vreemdelingen genaturaliseerd met een crimineel verleden. Ook nu weer krijgen geregulariseerde illegalen – waarvan de Dienst Vreemdelingenzaken de ware identiteit niet kent – de nationaliteit op een dienblad aangeboden. Ook deze keer worden weer honderden vreemdelingen genaturaliseerd die niet geïntegreerd zijn. Ook nu weer verwerven vreemdelingen de nationaliteit alhoewel zij hun spiksplinternieuwe identiteitskaart niet kunnen of willen lezen. Ook nu weer worden vreemdelingen Belg op basis van een onwettig verblijf. Op tien jaar tijd werden zo duizenden vreemdelingen genaturaliseerd die de nationaliteit niet verdienen en dit met de schuldige medeplichtigheid van alle traditionele partijen.

Samen met de totaal mislukte asiel- en immigratiebeleid is de naturalisatiepolitiek bij uitstek het voorbeeld van het totale failliet van deze regering en bij uitbreiding van de Belgische structuren. Daar moet – in het belang van onze kinderen en kleinkinderen – verandering in komen. Die komt er alleen zonder België. Tijd dus voor onafhankelijkheid!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...