Stadsbestuur blijft zijn verantwoordelijkheid ontlopen

Sinds midden december 2016 werken de parkeerbegeleidingsborden niet naar behoren. Wie Lier wil bezoeken, krijgt geen correcte informatie over de mogelijkheden tot parkeren in het centrum. De borden vanuit de richting Berlaar, Duffel en ook het bord aan de Pallietertunnel zijn defect. Maandenlang gaven de borden enkel een rood kruis weer, waarmee ze onterecht aangaven dat de ondergrondse parkings gesloten waren. De laatste weken waren de borden zelfs volledig buiten werking.

In de gemeenteraad van maart vroeg Vlaams Belang gemeenteraadslid Ella Cornelis dan ook aan het schepencollege hoe zoiets mogelijk is en welke maatregelen het schepencollege nam of zou nemen om ervoor te zorgen dat de bezoekers van Lier opnieuw de nuttige en juiste aanduidingen krijgen over de parkeermogelijkheden in het centrum.

Schepen Wollants (N-VA) reageerde zoals dit schepencollege dat reeds héél deze legislatuur doet, door de schuld op anderen te schuiven. Ditmaal was het de schuld van Parkeerbeheer, Eandis en de aannemers.

Voor Vlaams Belang Lier – Koningshooikt kan het niet dat een stadsbestuur bij ieder probleem zijn verantwoordelijkheid tracht te ontlopen door de schuld te leggen bij Wegen en Verkeer, bij Parkeerbeheer, bij Ivarem en de aannemers… maar nooit bij zichzelf.

Voor de Lierenaars en Hooiktenaars is er immers maar één verantwoordelijke, en dat is het verkozen stadsbestuur. Het is uiteindelijk zijn plicht om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt in Lier en dat problemen snel en efficiënt aangepakt worden.  Als opdrachten worden uitbesteed aan derde partijen (bv.Wegen en Verkeer, Parkeerbeheer, Ivarem,…)  is het de taak van het stadsbestuur om ervoor te zorgen dat deze partijen doen wat ze moeten doen.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt roept het schepencollege dan ook op om te stoppen met zich telkens te verschuilen achter excuses, en eindelijk te doen waarvoor ze door de Lierenaars verkozen zijn, namelijk besturen en verantwoordelijkheid te nemen.

Gemeenteraadslid Ella Cornelis

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...