Stadsbestuur geeft onjuiste cijfers over aantal asielzoekers

Uit een vraag van Vlaams Belang fractievoorzitter Olivier Peeters in de gemeenteraad van 25 januari aan schepen Marleen Vanderpoorten (Open VLD) blijkt dat het stadsbestuur onjuiste informatie geeft aan de Lierenaars en Hooiktenaars over het aantal asielzoekers die de stad opvangt.

Op de website van de stad staat te lezen dat Lier 33 asielzoekers opvangt en dat daar maximaal nog 10 zullen bijkomen. Op dit ogenblik worden er door de stad echter 45 asielzoekers opgevangen en zullen er op korte termijn nog eens 4 bijkomen.

Het Vlaams Belang stelt vast dat het stadsbestuur moedwillig verkeerde en zelfs misleidende informatie geeft aan de inwoners omtrent de opvang van vluchtelingen. Ondanks het feit dat de schepen hiervan maandag 25 januari in de gemeenteraad op de hoogte is gebracht, zijn de cijfers op de website van de stad Lier nog altijd niet aangepast. Ook het excuus van de schepen in de gemeenteraad dat de website nog moest geüpdatet worden, raakt kant noch wal. De laatste update dateert immers van 14 december 2015, en toen was de schepen al een hele tijd op de hoogte van het feit dat Lier meer asielzoekers zou gaan opvangen dan eerder aangekondigd.

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt met aandrang de website dadelijk aan te passen met de correcte informatie.

Het aantal asielzoekers blijft intussen voortdurend stijgen, ook in onze stad. De “incidenten” met asielzoekers in de regio nemen toe. Het “ongewenste gedrag” van een groep mannelijke asielzoekers in het zwembad van Lier, waarvan aanvankelijk nog getracht werd het in de doofpot te stoppen, is hiervan het zoveelste trieste bewijs. 

 

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt eist dan ook van het stadsbestuur dat het alle asielzoekers die in Lier opgevangen worden,  verplicht om opvoedingscursussen te volgen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...