Toerisme doorgelicht

Zopas werden de resultaten bekendgemaakt van de situatieanalyse van het toerisme in onze stad. Deze analyse moet kaderen in een strategisch toeristisch plan (voor wanneer?). We halen er voorlopig slechts één element uit. Als belangrijk zwaktepunt kwam naar voor dat het toeristisch beleid in brede zin tot de bevoegdheid van niet minder dan drie schepenen behoort (Van den Bogaert (toerisme), Boogaerts (lokale economie) en Van Weert (cultuur, evenementen)).

Dat lokte alvast reactie uit bij schepen Van den Bogaert die het er absoluut niet mee kon eens zijn en begon te peroreren over het creëren van superschepenen. Totaal naast de kwestie, maar het toont nog maar eens aan hoe coalities tot stand komen: het heeft niks met de belangen van de Lierenaars en Hooiktenaars te maken, maar alles met het bewaren van het politieke evenwicht en met zo’n monstercoalitie is dat uiteraard geen sinecure.

Och ja, in ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen (pag. 14) klonk het zo: “Het Vlaams Belang pleit voor een efficiënte samenstelling van het college van burgemeester en schepenen dat gebaseerd is op welomlijnde en heldere bevoegdheidspakketten.” Men hield er helaas geen rekening mee.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...