VB start met een grote campagne tegen de winkelleegstand

Het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt lanceert een grote positieve campagne rond de massale winkelleegstand in het Lierse stadscentrum.

Enerzijds starten we de campagne met een, door de burgemeester verboden, flyeractie op 11 oktober om de middenstanders en burgers te informeren waarom dit stadsbestuur niet verder komt dan enkele losse flodders te lanceren die het probleem van de  leegstand niet veel verder zullen helpen.

Zo plaatsen we een uitspraak van schepen Walter Grootaers (Open VLD), die stelt dat de politiek de leegstand niet kan oplossen, tegenover een tegenovergestelde uitspraak van schepen Lucien Herijgers (N-VA) die dan weer stelt dat het probleem van de leegstaande panden zichzelf wel zal oplossen.

Zolang de twee meerderheidspartijen elk een andere visie hebben over de leegstand kan er nooit een goed beleidsplan uit voortvloeien. Het is niet het Vlaams Belang dat met de flyeractie een negatief beeld schept, het is het stadsbestuur dat een negatieve situatie creëert.

Het is de plicht van politici om wel in iets te geloven, om oplossingen te bedenken, om een beleid uit te stippelen en vooral om het te realiseren. Het is de plicht van de meerderheid om te handelen in het belang van álle inwoners. Het is hun plicht om aan de hand van een concreet en weldoordacht plan iets te ondernemen, zodat ook de Lierse middenstand weer een toekomst heeft.  Als de politici van de meerderheid verkondigen dat er toch niets kan gedaan worden of dat de problemen zich vanzelf oplossen, waarom zouden ondernemers dan überhaupt nog een zaak starten in Lier?

Met zijn pas gestarte campagne wil het Vlaams Belang niet enkel de middenstanders informeren maar hen ook raadplegen, om daarna een concreet handelsplan voor te stellen dat een nieuwe toekomst moet geven aan alle handelaars.

Zo is het Vlaams Belang deze week gestart met een enquête die online ingevuld kan worden via http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=248838, en die bij 250 handelaars in het centrum in de bus gestoken is. Voor het Vlaams Belang is elke mening van elke handelaar belangrijk en wij willen dan ook vragen dat iedere Lierse handelaar even de tijd neemt om deze in te vullen.

Rekening houdend met de denkbeelden en standpunten van de handelaars, zal het Vlaams Belang dan in het 2de  kwartaal van 2016 zijn ‘Handelsplan voor Lier’ voorstellen. Het wordt een totaalplan waarin ook andere aspecten, zoals bv. de mobiliteit, zullen worden betrokken.

Het Vlaams Belang benadrukt ten overvloede dat dit een positieve campagne is, waarmee we aan de hand van ambitieuze maar realistische oplossingen een handelsplan willen voorstellen waarbij er wel een toekomst bestaat voor de kleinhandel in het centrum van Lier.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...